sursa foto:  voanews.com

Un medic de la Boli Infecțioase lansează un avertisment serios: ‘Asta trebuie să conștientizăm’

Un medic din prima linie lansează un avertisment serios! Doctorul Cristian Oancea, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara, a afirmat că SARS-CoV-2 nu e un virus respirator tipic.

Potrivit lui Oancea, asta trebuie să conștientizeze românii, anume că nu vorbim despre un virus respirator tipic, ci de unul foarte parșiv, care ucide.

Mortii sunt reali, pacientii sunt reali. Virusul este real, nu putem sa il vedem, este un breaking news sau un prime time news inclusiv pentru noi, lumea medicala. Am inceput sa simtitm clinic cum sa manage-uim virusul, dar terapeutic nu avem o arma letala impotriva lui…. Acest virus este foarte parsiv. Sars Cov-2 nu e un virus respirator tipic, asta trebuie sa constientizam.

Si cea mai mare problema in diseminare e ca acesti vectori de transmisie sunt asimptomaticii. Pe de-o parte e o lupta, prin toate masurile pe care le-am exercitat, deoarece sistemul nostru medical este foarte fragil, acum a inceput sa se investeasca, dar nu ne putem compara cu Germania, Italia Franta, tari cu sisteme medicale mai solide, care au fost dovediti. Noi prin aceste masuri am incetitnit transmisia intra comunitara. A fost starea de urgenta, ati vazut ca a inceput sa scada numarul imbolnavirilor, lumea era fericita.

Au inceput masurile de relaxare si din nou incep sa creasca. Acesti asimptomatici disemineaza. Pot sa fiu un purtator sanatos si sa va dau boala. Poate avei niste comorbiditati, sau poate aveti o sensibilitate imuna, si aici discutam de 3 paliere imune si puteti face o forma moderata sau severa de boala. Si aici nu e de joaca. Acum am reinceput sa reevaluam simptomele post COVID. E un virus care ucide”, a explicat medicul Cristian Oancea, pentru Opinia Timișoarei.

Vezi și

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Un doctor român, teorie nouă în privința coronavirusului: ‘Ar trebui să ne bucurăm să fie cât mai mulți infectați pe zi’

EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare