sursa foto:  g4media.ro

USR-PLUS, propunere controversată pentru șefia ANAF! Ce îl recomandă? ‘Analiza faptelor și înțelegerea lumii’

USR-PLUS face o propunere controversată pentru șefia Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. Sămărtinean nu are experiență la stat, a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la „skills” dobândite educațional bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”, scrie economedia.ro.

Interesant e că, după cum chiar el a declarat, Sămărtinean a fost propus la propunerea sa.

Informația privind propunerea lui Emil Sămărtinean ca vicepreședinte ANAF a fost confirmată pentru Economedia de Cristina Prună, vicepreședinte USR și membru al Biroului Național al USR.

Contactat de Economedia, și Emil Sămărtinean a confirmat propunerea sa ca vicepreședinte ANAF. „Partidul m-a propus, la propunerea mea, în sensul răspunderii la apelul pentru candidaturi, lansat după ce USR a câștigat alegerile și a format guvernul. În urma procesului de selecție internă am fost desemnat cel mai bun candidat pentru funcția asta. Nu am avut o confruntare noi candidații, fiecare a transmis documentele și interviurile au fost cu biroul național”, a declarat Sămărtinean, pentru Economedia.

Întrebat ce îl califică pentru funcția de vicepreședinte al ANAF, Sămărtinean a spus: „În primul rând, sunt consultant de business și sunt absolvent ASE – Administrarea Afacerilor, am un masterat în Administrarea Afacerilor la ASE. Sunt licențiat în științe politice și am finalizat cursurile unui doctorat în economie și afaceri internaționale tot în cadrul ASE, dar fără să susțin teza de doctorat, adică sunt doctorand. Din punct de vedere experiență de business, competențele pe care le am sunt manageriale, operaționale și pot să exercit cu responsabilitate funcția de vicepreședinte ANAF. Și sunt director general în cadrul Greenwald & Co, care este un brand de consultanță pentru IMM-uri și aici am avut proiecte atât pe partea de investiții în capital privat, cât și pe fonduri europene sau guvernamentale. Nu am lucrat în cadrul vreunei instituții publice din România până acum, dar eu m-am pregătit pentru a prelua tipul ăsta de responsabilități guvernamentale, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere profesional”.

Întrebat ce dimensiune are firmele pe care le conduce, Sămărtinean a declarat că cifra de afaceri a celor două firme se ridică la un total de 50.000 de euro.

Întrebat dacă este de părere că această experiență este suficientă pentru o funcție „cu greutate” precum cea de vicepreședinte ANAF, Sămărtinean a declarat: „Cu certitudine, da. Eu, prin ceea ce sunt din punct de vedere profesional și studii, mă califică pentru a prelua orice funcție politică la nivel mare în Guvernul României sau în cadrul legislativ. Vă pot asigura că am competența managerială necesară pentru a gestiona o instituție cum este ANAF, că am cunoștințele necesare și capacitatea pentru a înțelege modul în care funcționează instituțional ANAF în cadrul Ministerului Finanțelor”.

Vezi și

O primă confirmare a surselor Bugetul.ro! Clotilde Armand pregătește terenul pentru ONG-uri

Un șef din Poliție a răbufnit, după ce cadavrul unui copil căutat din luna ianuarie a fost găsit în descompunere: ‘Haideți să îl împuternicim pe cioban la șefia Poliției Române’

Pensionată la 42 de ani, Irina Alexe are o pensie fabuloasă! Secretarul de stat numit pe filieră USR-PLUS câștigă acum de 3.000 de euro doar din pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare