sursa foto:  tion.ro

Vești importante pentru șoferi! Modificări importante pentru cei care au permis de conducere categoria B

Vești importante pentru toți șoferii! Potrivit unei noi propuneri legislative, șoferii care au în posesie un permis de conducere categoria B pot conduce și alte autovehicule.

Șoferii cu ceva experiență în conducerea mașinilor și care au cel puțin 24 de ani vor putea conduce și motociclete de capacitate relativ mică doar în baza permisului de conducere pentru categoria B, potrivit unui proiect de act normativ pus de puțină vreme în dezbaterea senatorilor. Măsura propusă recent ar putea da posibilitatea șoferilor auto care locuiesc în orașele cu trafic aglomerat să folosească mijloace de transport mai rapide și mai eficiente decât mașina, respectiv motociclete ușoare, notează avocatnet.ro

Concret, inițiativa legislativă ar putea da dreptul șoferilor ce au împlinit 24 de ani și care au o experiență  în conducerea mașinilor de cel puțin doi ani să conducă, în baza permisului de conducere categoria B, și motociclete ușoare.

Propunerea legislativă stabilește și caracteristicile motocicletelor ce vor putea fi conduce în baza permisului auto. Mai exact, este vorba de motociclete cu capacitate cilindrică de până la 125 cm3 și cu o putere de cel mult 11kW, adică motocicletele incluse în categoria A1.

Citește și:

Vești bune! Ce categori de salariați poate cere concediu de odihnă suplimentar

Se dau bani de la stat! Ce trebuie să facă firmele pentru a primi peste 2.000 de lei

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare