10 tudose dragnea mv 465x390

sursa foto:  evz.ro

Atenție! De ce cresc prețurile fără oprire, de ce crește ROBOR? Cine e de vină – ne spune premierul Tudose!

Reuniunea liderilor PSD de la Băile Herculane nu a fost una în care să se discute despre creșterea prețurilor, a ROBOR-ului, a ratelor la credite sau despre controversatul Cod Fiscal, așa cum ar fi fost firesc. Politicienii social-democrați s-au întâlnit ca să adopte o rezolutie împotriva „statului paralel”, după care au ținut o prelegere de tip poveste de adormit copiii, în care au prezentat beneficiile guvernarii PSD-ALDE.

Întrebat de jurnalisti  totuși despre realitatea din statul în care ne duce cu toții zilele, președintele PSD i-a pasat responsabilitatea răspunderii la aceasta grea întrebare premierului Mihai Tudose, care din trei cuvinte a rezolvat toate problemele.

ROBOR nu avea cum sa mai scada, a atins un minim istoric in lume… ROBOR-ul in Romania”, a spus Tudose, incercand sa globalizeze indicele bancar romanesc.

Cat despre curs, premierul a aratat cu degetul spre BNR: „Ce se intampla pe segmentul bancar cred ca puteti sa-l intrebati foarte bine pe Isarescu, el trebuind sa aiba grija de aceste situatii”.

Vezi și EXCLUSIV! Nou câmp tactic în Justiție? Conexiuni suspecte cu SRI. Detalii incendiare despre cazul Mihaelei Iorga Moraru, procurorul revocat de Kovesi

Intrebat si de scumpirile anuntate pe piata energiei, premierul a pasat problema la ANRE, reluand povestea cu vechea conducere ce a fost anchetata de comisia parlamentara si demisa ulterior. Precizam insa ca vestile despre majorarile de pret la curent si gaze au fost extrase din primul raport al noii conduceri ANRE, votate in octombrie in Parlament, spun și cei de la ziare.com.

Ce se întâmplă cu Codul Fiscal?

Mihai Tudosea fost intrebat si de bombele ce sunt descoperite zilnic in ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, însă acesta a ocolit răspunsul.

Intrebat cand va fi adoptata hotararea pentru majorarea salariului minim, seful Executivului a spus ca „odata cu proiectul de buget” si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Cand jurnalistii au vrut sa afle cand se va produce si mult asteptata adoptare a bugetului, Tudose a raspuns ca „in 10 zile maxim”.

Intrebat si ce modificari vor fi aduse ordonantei revolutiei fiscale in Parlament, sau daca ia in considerare sa dea o noua ordonanta de urgenta ca sa corecteze erorile din prima, Tudose a raspuns: „Discutia la nivel de partid a fost ca si saptamana viitoare sa avem o ultima clarificare cu mediul de afaceri”.

Vezi și Scandal de proporții: O cunoscută prezentatoare a dat în judecată Antena Group și cere daune de mii de euro

Premierul a precizat insa ca probelemele semnalate in domeniul IT si decizia in ce priveste daca pragul la impozitul de 1% pe cifra de afaceri va fi de 500.000 sau un milion vor fi transate in Parlament.

Despre transferul contributiilor, Tudose a reluat declaratia cu angajatorii care nu au de ce sa scada salariile, evitand total sa explice ordonanta data pe furis care obliga firmele sa faca negocieri colective.

„Am avut negocieri si discutii cu mediul de afaceri, de la cei mai mari, la reprezentantii celor mai mici angajatori. Romania si-a atins tinta de ocupare a fortei de munca, e presiune pe piata nemaifiind forta de munca, angajatorii risca nepunand in aplicare exact cum se poate pune in aplicare, adica sa creasca si salariul angajatului. Risca sa piarda angajatii. Vorbesc de cei mici, nesindicalizati”, a spus Tudose.

„Si azi puteau sa scada leafa daca voiau. Dar fata de acum 2-3 saptamani cand toti spuneau ca nu va putea fi aplicata (masura transferului contributiilor, n.red.) mesajele publice ale unor mari angajatori si mai mici, dar importanti, au fost foarte foarte foarte clare si determinate: nimeni nu va scadea slariul net al angajatului”, a mai sustinut Tudose.

Dragnea cu primarii

Intrebat si de primarii care au anuntat deja ca vor creste taxele locale pentru ca raman fara bani la buget, Tudose a sustinut ca nu se pune problema.

„Este fals! Niciun primar nu va avea un buget mai mic, cel putin egal va fi cu bugetul din 2017”.

Dragnea a tinut si el sa faca precizari pe subiect: „Nivelul taxelor din 2018 nu are de ce sa fie marit din mai multe motive, dar unul e foarte simplu – prin Legea bugetului de stat se va asigura un nivel cel putin egal cu 2017. Nu au motive sa creasca taxele, dar e libertatea lor”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare