sursa foto:  independent.co.uk

Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATUL MOTIV al vizitei lui Macron în România – bulgarii au intrat deja în horă

Vizita președintelui Franței, Emmanuel Macron, în țara noastră i-a bucurat pe mulți. Totuși, turneul său din Europa de Est nu este unul de curtoazie, liderul din „Hexagon” având unele obiective de îndeplinit.

În vreme ce mai-marii României anunță că achiziționează pe bandă rulantă armament din Statele Unite ale Americii, Macron ar vrea să-i facă să se răzgândească. Potrivit Știripesurse.ro, Emmanuel Macron va încerca să-i convingă pe români să cumpere echipament militar din Franța, acesta fiind adevăratul motiv al vizitei sale în țara noastră.

Este interesant de văzut ce mesaje va avea Macron pentru România în domeniul militar, unul ditnre subiectele-cheie de pe agenda întâlnirilor cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose, scrie sursa citată.

Bulgarii au intrat deja în această horă. Sofia a făcut o solicitare de oferte pentru achiziționarea a două fregate. Grupul francez Naval este interesat și propune modelul Gowind. Anunțul Sofiei vine cu câteva zile înaintea vizitei președintelui francez Emmanuel Macron, care se va afla la Varna și Sofia pe 24-25 august.

Vezi și Guvernul Tudose le pregătește o imensă lovitură românilor! Milioane de oameni, afectați

ste de așteptat, așadar, comentează ziarul La Tribune, ca Macron să „strecoare” o vorbă în favoarea companiilor franceze, printre care grupul Naval, cu ocazia întâlnirilor pe care le va avea cu președintele bulgar Rumen Radev și premierul Boiko Borissov.

La Tribune mai scrie că grupul Naval (fost DCNS) a câștigat inițial licitația acum zece ani, dar proiectul a fost suspendat din lipsă de fonduri. Acum, Bulgaria alocă 400 de milioane de euro pentru cumpărarea a două corvete iar Naval este din nou favorită, cu modelul corvetei Gowind, care este prevăzută cu rachete MBDA Aster și VL Mica.

Sofia mai vrea, de asemenea, să cumpere avioane de luptă și oscilează între Gripen (Suedia), F-16 second-hand de la portughezi sau Eurofighter second-hand de la italieni.

Vezi și Un GIGANT german plănuiește o investiție de proporții! Ce fabrică ar urma să construiască în România

Ministerul condus de Lia Olguța Vasilescu se apără! Mesajul care bucură sute de mii de români

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Care va fi soarta pensiilor speciale

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare