sursa foto:  tagesspiegel.de

Deutsche Bank, amendă-record de 14 miliarde dolari în SUA

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, ar putea primi o amendă de 14 miliarde dolari de la Departamentul Justiției din Statele Unite într-un litigiu legat de creditele imobiliare toxice vândute înainte de criza suprime, din 2007-2008, relatează AFP, informează News.ro

Anunțul a fost făcut chiar de Deutsche Bank, confirmând astfel informațiile apărute pe surse și precizând că se află deja în negocieri cu Departamentul Justiției care a invitat banca să depună o contraofertă, după ce anterior solicitase suma de 14 miliarde dolari. 

Premieră în România! Au redus săptămâna de lucru la 4 zile

În 9 ani Romania va ramane fara gaze naturale si in 12 fara titei

„Confirmăm speculațiile din piață, că Departamentul Justiției (din SUA) a început negocierile cu solicitarea unei sume de 14 miliarde dolari. În etapa urmărare, Departamentul Justiției a invitat banca să depună o contraofertă”, a precizat banca, pentru AFP.

Dacă valoarea este menținută, ar fi cea mai mare amendă dată vreodată unei bănci străine în Statele Unite, depășind recordul anterior, de 8,9 miliarde de dolari, penalitate primită de grupul francez BNP Paribas în 2014, pentru violarea embargourilor impuse de SUA.

Alertă! Reabilitarea termică – un DEZASTRU! Blocurile vor trebui refăcute!

Cine sunt câștigătorii de la Media Music Awards?

Totuși, potrivit unor surse, amenda finală ar putea să se situeze semnificativ sub nivelul de 14 miliarde dolari.

Potrivit Deutsche Bank, negocierile sunt abia la început, iar amenda finală s-ar putea situa în apropierea amenzilor primite de alte mari bănci pentru acuzații similare.

Coreea de Nord avertizează oficial SUA: „Suntem pregătiți de contraatac!”

Câte kilograme au oamenii în funcție de țară?

Grupul Deutsche Bank este acuzat, ca și alte mari grupuri financiare, că a vândut înainte de izbucnirea crizei financiare din 2007-2008 credite imobiliare împachetate în produse financiare complexe, botezate RMBS, către investitori, deși știa că erau toxice.

Banca americană Goldman Sachs a primit în aprilie o amendă de 5,06 miliarde dolari pentru fapte similare.

Nu mai ai nevoie de priză! Propriile haine, încărcător pentru telefon

TOP Cele mai mari chirii plătite de studenți în funcție de oraș

Totuși, negocierile între Departamentul Justiției și avocații Deutsche Bank ar putea fi afectate de climatul împotriva băncilor care domină campania electorală din SUA.

După anunțul făcut de banca germană, acțiunile Deutsche Bank au pierdut peste 8% din valoare în primele tranzacții de vineri de la bursa din Frankfurt.

Banca germană a constituit provizioane de 5,5 miliarde euro la jumătate anului pentru litigiile în curs. Potrivit unor surse din piață, Deutsche Bank speră să scape în final cu o amendă de cel mult 3 miliarde de dolari în dosarul RMBS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare