sursa foto:  romania-insider.com

Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

Este un caz în care sunt implicați avocați de top, afaceriști sau consultanți politici – miliardarul Benyamin „Beny” Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein, fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică, așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu sau afaceristul Dan Andronic. Întregul dosar are zeci de volume de urmărire penală.

Completul de judecată din acest caz este format din Ionuț Matei, Francisca Dragomir și Alina Ioana Ilie. Este chiar completul care a respins recent cererea de reabilitare făcută de George Becali.

Ionuț Matei este considerat unul dintre cei mai severi judecători de la Înalta Curte.

În faza de fond a procesului, Curtea de Apel Brașov a dat decizii atât decizii de condamnare, dar și de achitare în acest caz. Pe de o parte, afaceriștii israelieni Benyamin „Beny” Steinmetz, Tal Silberstein și Moshe Agavi au fost achitați.

În aceleași dosar, milionarul Remus Truică a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, iar prințul Paul al României a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență.

Afaceristul Dan Andronic și avocatul Robert Roșu au fost achitați.

Înalta Curte a amânat pe 12 martie acest caz pentru că unul dintre inculpații din dosar, academicianul Gheorghe Sin, să-și poată angaja un avocat.

„Este singurul termen care se va acordă în acest sens, pentru angajarea unui apărător,” a spus președintele completului.

Pe de altă parte, avocatul afaceriștilor israelieni a cerut un termen mai lung. Motivul: apelul DNA în acest caz are 300 de pagini, iar acesta trebuie tradus pentru clienții săi, iar din acest motiv este nevoie de mai mult timp, arată ziare.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare