sursa foto:  Facebook

Revenire a pieței muncii, după un an de Covid-19! Raluca Turcan: ‘Ultimele 2 luni au însemnat 34.000 de contracte noi de muncă’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunță o revenire a pieței muncii, după un an de Covid-19.

Raluca Turcan informează că, în ultimele 2 luni, s-au semnat 34.000 de contracte noi de muncă.

„De la începutul anului până în prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piața muncii 34.000 de contracte noi de muncă, iar 4.000 dintre acestea au fost încheiate în urma întâlnirilor dintre angajatori și cei care își caută un loc de muncă, facilitate de agențiile județene de ocupare în cadrul burselor organizate până acum.

Aproape 500 de agenți economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în județele Bihor, Botoșani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmbovița, Olt și Maramureș, iar faptul că 4.000 dintre ele au fost ocupate ne încurajează să continuăm organizarea acestor întâlniri în toată țara.

Am participat astăzi la o nouă bursă a locurilor de muncă, la Constanța, unde au fost disponibile aproape 500 locuri de muncă, 70% dintre ele fiind pentru studii superioare și medii. Am discutat cu câțiva din cei 25 de angajatori participanți, precum și cu oamenii veniți să se angajeze. Sper ca toți cei care își găsesc un loc de muncă să îl și păstreze și să nu accepte nicio formă de venit la negru pentru că, pe termen lung, este în defavoarea lor.
Bursa locurilor de muncă de la Constanța a fost cea de-a noua organizată în țară de la începutul pandemiei. Acest tip de recrutare va continua.

În plus, Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituții publice sau în companii private. În acest fel, încercăm să venim în sprijinul celor care doresc să intre pe piața muncii.”, spune Turcan.

Vezi și

EXCLUSIV În goana de a nu fi remaniat de Florin Cîțu, un ministru USR-PLUS blochează instituțiile aflate în subordine! Dispoziția dată de Claudiu Năsui și către omul lui Marcel Vela

Document intrat în posesia Bugetul.ro. Primarul și consilierii USR-PLUS ajung la DNA!

Marea reformă promisă de Lucian Bode la Ministerul de Interne mai așteaptă! Concurs cu un singur candidat pentru șefia IPJ Olt

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare