sursa foto:  Facebook

Tudose cere ajutorul Băncii Mondiale! Ce autostradă de mare anvergură vrea să proiecteze

Premierul Mihai Tudose a declarat că a solicitat ajutorul tehnic al Băncii Mondiale pentru a proiecta una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România. Potrivit șefului Executivului, Banca Mondială va oferi suportul tehnic și va coordona această lucrare, în timp ce fondurile vor fi date de autoritățile române.

„Am vorbit chiar ieri cu Banca Mondială pe mai multe proiecte. (…) Nu ne-am întâlnit cu Banca Mondială pentru a cere bani, cum nu m-am întâlnit nici cu FMI pentru a cere bani. (…) De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic și vă dau un exemplu: (…) autostrada București-Brașov. (…) Am vorbit cu Banca Mondială (…) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a declarat Tudose, potrivit Agerpres.

„Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte — Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. (…) Banii sunt de la noi”, a spus Tudose.

El a precizat că în două-trei săptămâni va veni echipa tehnică de suport în România.

Vezi și Surpriză uriașă! Cine a cumpărat marca OPEL

„Între timp, noi am găsit niște proiecte mai vechi — știți că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu știu cum s-a întâmplat, dar până acum toți au făcut studii de fezabilitate. (…) Am găsit un proiect (…), care este prin sertarele Ministerului Transporturilor (…), care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada București-Brașov.

Totodată, Tudose a afirmat că Valea Prahovei și Valea Oltului sunt „priorități” pentru Guvern.

„Eu nu vorbesc numai de turistul care stă în trafic, care nu merită să i se întâmple așa ceva. Dar Valea Prahovei și Valea Oltului reprezintă o legătură între o bucată de țară și bucata cealaltă. Au impact extraordinar pe competitivitate”, a subliniat Tudose.

Vezi și EXCLUSIV! Abuz uriaș și un caz revoltător! Cum aplică legea unii dintre cei care ne garantează JUSTIȚIA

De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Pavel Bartoș?

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare