VIDEO Alexandru Rafila a răspuns la o întrebare-cheie! Ne afectează sau nu tehnologia 5G sănătatea?

Luni, 15 iunie, a avut loc conferința „ FUTURE OF CONNECTIVITY-5G”, organizată de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu PUBLIC AFFAIRS SOLUTIONS și Asociația Română de Relații Publice (ARRP). De asemenea, printre partenerii media ai evenimentului s-a numărat și site-ul BUGETUL.RO.

Întrebat dacă tehnologia 5G ne afectează sau nu sănătatea, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, profesorul Alexandru Rafila, a declarat:

O să vă răspund că încă nu știm. Sunt foarte puține studii, din ceea ce am verificat eu în zona OMS, referitoare la frecvențele care sunt utilizate de rețelele 5G.

Din ce am înțeles, în momentul de față, frecvențe utilizate sunt relativ reduse, undeva până la 3,5GHz și sunt apropiate de ceea ce folosește telefonia mobilă de generație mai veche.

Studii mai aprofundate probabil că vor fi făcute în perioada următoare, dacă frecvențele de lucru ale acestui tip de comunicație vor crește și vor ajunge până în zona aceasta care a făcut obiectul unor studii, până la 300 GHz. Deci, o frecvență mult mai înaltă.

În ceea ce privește impactul asupra sănătății, nu există nimic demonstrat că ar afecta starea de sănătate și cu cât frecvența, practic, este mai mare, cu atât penetrabilitatea acestor radiații electromagnetice este ceva mai mică și afectează, mai ales, zonele de suprafață ale corpului.

Dar, oricum, nivelele de expunere nu se corelează cu apariția unor patologii. Deci, nu există nimic demonstrat până în momentul de față. Din ceea ce știu eu, studii vor fi făcute și un prim rezultat îl vom avea în anul 2022.Nu este nicio recomandare (n.r. – din partea OMS) care să contravină implementării acestei noi tehnologii”.

Invitați: domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, doamna senator Silvia Dinică-Comisia pentru comunicații și tehnologia informației Senat, domnul deputat Pavel Popescu- Comisia pentru tehnologia informației si comunicațiilor Camera Depuaților, domnul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, domnul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, domnul Dragoș Preda, secretar de stat pentru comunicații electronice în Ministerul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, domnul Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea Romaniei (A.D.R), domnul Radu Nicolescu, consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-ministrului- în domeniul IT, domnul Sorin Bălan, directorul Serviciului pentru Comunicații Speciale ( STS), George ANGHEL, Director Executiv APERO, Bogdan FLOREA, Vicepreședinte Asociația Patronatelor din Industria Software și Servicii( ANIS), Alexandru Bogdan ALMAȘI, Director Executiv, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Sergiu MATEIU, Director General PETAL S.A. și Centrul de Transfer Tehnologic.

 

Vezi și

Scandal total între Raed Arafat și doctorul care solicitat să se infecteze cu coronavirus: ‘Să vă pregătiți’, ‘Iarăși mințiți?’

Medic, destăinuire șoc: ‘Omul acela nu murea în cazul în care nu erau atâtea restricții. În continuare avem pacienți pe care îi tot amânăm’

Nepotism la cel mai înalt nivel. Guvernul Orban, căpușat de absolvenți cu studii în securitate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare