sursa foto:  Pexels

Airbnb introduce o nouă taxă! Schimbarea intră în vigoare de la 1 aprilie 2024

Zilele acestea, Airbnb le-a transmis clienților că va introduce o nouă taxă. Cei care folosesc platforma vor avea de achitat și pentru „rezervările în valută încrucișată. Ca urmare, când un client va plăti în altă valută, se va supune reglementării care intră în vigoare de la 1 aprilie 2024. 

În momentul în care clientul va plăti într-o altă monedă față de cea pe care a stabilit-o gazda, va avea de plată încă 2% din totalul rezervării. Compania și-a justificat alegerea prin faptul că va reuși, astfel, să ofere mai multă încredere și siguranță.

Acoperire de un milion de dolari de la Airbnb

Potrivit unui raport recent al RATESDOTCA, Airbnb oferă o acoperire de răspundere civilă a gazdei de 1 milion de dolari dacă sunt considerați responsabili  pentru rănirea unui oaspete sau pentru deteriorarea, furtul bunurilor, pentru cei care sunt asigurați. Daunele sunt asigurate și în zonele comune, cum ar fi holurile.

Mai mult decât atât, compania oferă și AirCover for Hosts, o acoperire de 3 milioane de dolari, în următoarele cazuri:

  • daune aduse locuinței, obiectelor de valoare, mobilierului sau bunurilor, cauzate de oaspeți;
  • daune cauzate de oaspeți pentru mașini, bărci sau alte vehicule parcate în zonă;
  • dacă sunt necesare costuri neașteptate sau suplimentare de curățenie, din cauza oaspeților;
  • dacă o gazdă trebuie să anuleze alte rezervări Airbnb din cauza daunelor.

CITEȘTE ȘI: O femeie i-a impus „taxa de înșelat” soțului. Incredibil ce s-a întâmplat după 10 ani de relație

Cum funcționează platforma

Airbnb este o platformă care activează din anul 2008 și se bazează pe ideea de a-ți împărți locuința. Cei care vor să plece într-o călătorie pot obține oferte avantajoase, dar și cei care vor să-și închirieze casele. Pentru cel de-al doilea proces, un român trebuie să facă pași simpli:

  1. Să completeze un formular;
  2. Să își facă un cont;
  3. Să îi invite pe cei care se vor ocupa de afacerea lui;
  4. Să adauge datele despre bancă, un card de credit pe care să i se facă plata.

O altă situație este aceea în care un client vrea să călătorească în interes de serviciu, caz în care poate proceda astfel:

„Poți conecta adresa de e-mail de serviciu la contul Airbnb existent. Pur și simplu accesează Cont și atinge sau dă clic pe Călătorie în interes de serviciu. Introdu adresa de e-mail de serviciu și atinge sau selectează Adaugă adresă de e-mail de serviciu.

Nu ai încă un cont Airbnb? Poți utiliza adresa de e-mail de serviciu pentru a configura una. După ce te-ai înscris și ai fost de acord cu termenele și condițiile noastre, ești gata să te alături contului companiei tale”, se arată pe site-ul Airbnb.

CITEȘTE ȘI: Taxă suplimentară pentru deținătorii acestor mașini- Dimensiunea mașinii v-ar putea face să scoateți mai mulți bani din buzunar

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare