sursa foto:  Foto: Eugen Dinu

‘Execuție’ în Guvern, după cazul de la Caracal! ‘Am decis’

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat azi că a hotărât să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației.

Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care Ecaterina Andronescu a făcut o declarație la Antena 3, privitoare la cazul de la Caracal.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a anunțat Dăncilă.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, într-o emisiune la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de părinţi să nu se urce cu străini în maşină.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat Andronescu.

Vezi și

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei! Există un acord cu SRI și Poliția Română: ‘Suntem obligați’

SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

EXCLUSIV Un polițist craiovean implicat în cazul șocant din Caracal?! Coincidență stranie (AUDIO)

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare