pensionarul

sursa foto:  Pexels

Pensionarul care rămâne cu 40 de lei după ce își plătește toate taxele și medicamentele. Bărbatul de 67 de ani este cetățean britanic

După o viață de muncă, pensionarul de 67 de ani a ajuns să se întrebe pe sens mai are viața. Rob Trewhella din Cornwall trebuie să facă o economie drastică pentru a putea să se încadreze în pensia infimă pe care i-o acordă statul. Până și căldura este un lux pentru britanic!

Pensia din care trăiește este de aproximativ 950 de euro. Pentru România, suma ar fi enormă, dar pentru Marea Britanie, este extrem de puțin. Din acest motiv, încearcă să economisească, pe cât de mult posibil, spunând: „Când îmi este frig, nu pot să pornesc încălzirea”. 

Din banii primiți de la stat, pensionarul trebuie să plătească, lună de lună, 787 de euro pentru chirie, 121 de euro pentru taxa municipală și 47 de euro pentru întreținere. La final de lună, ajunge să mai aibă doar 8 euro, aproximativ 40 de lei. Mai are nevoie și de medicamente!

„Trebuie să fiu cumpătat. Stau într-un apartament mic, cu radiatoare electrice, așa că dacă nu pornesc încălzirea și o țin la 30 de lire pe lună, rămân cu 6 lire. Trebuie să fiu cumpătat”, spune bătrânul pentru The Mirror.

Pensionarul stă cu un singur bec aprins. Nu a mai avut bani să-și cumpere altele. De mâncare, își gătește singur, rar și mult, ca să facă economie:

„Gătesc mai mult o dată pentru a nu folosi cuptorul prea mult. Țin luminile stinse. Două becuri s-au ars și așa am rămas cu un singur bec funcțional”, a adăugat bătrânul.

CITEȘTE ȘI: Anunțul care îi liniștește pe toți pensionarii din România! Guvernul a adoptat normele de aplicare a legii pensiilor

Pensionarul s-a angajat pentru a-și putea permite să trăiască

La cei 67 de ani ai săi, în loc să aibă parte de o bătrânețe decentă, a ajuns să fie taximetrist. A lucrat toată viața ca grădinar și măcelar, dar sănătatea nu-i mai permite. În prezent, muncește 25 de ore pe săptămână și câștigă nici 300 de euro. În aceste condiții, pensionarul stă cu frica să nu-și piardă permisul și sursa de venit:

„Trebuie să-mi reînnoiesc permisul de taxi în iunie și mă întreb, ce se întâmplă dacă eșuez la examenul medical? Mi-e frică, literalmente mi-e frică”.

Ajungând să simtă că viața este o povară, a venit cu o previziune sumbră pentru tinerii care vor ajunge, într-o zi, la vârsta sa:

„Am început să lucrez la 18 ani, de când am terminat liceul. Am plătit taxe, impozite și asigurări toată viața mea. Mă uit la tineri și cred că ultimul lor loc de muncă va fi să-și sape propriul mormânt. Nu vor avea o pensie de stat, nu va mai fi nimic la sfârșit. Asta e perspectiva tristă. E o lume crudă”, a conchis pensionarul.

CITEȘTE ȘI: Marius Budăi dă cărțile pe față! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare