anchete

companii
exclusiv
Fostul suveran al României, Mihai I, a decedat în urmă cu o săptămână, la reședința sa din Elveția. Regele Mihai urmează să fie înmormântat în România, sâmbătă, 16 decembrie. După decesul Majestății Sale, conform normelor fundamentale ale Familiei Regale, Principesa Margareta a devenit regină, ea fiind prima pe linia de succesiune la tron și custode al Coroanei. Principesa a hotărât să nu folosească titulatura de Regină, atâta timp cât România este republică. Principesa Margareta va trebui să mai ia o decizie importantă în privința reședinței Familiei Regale. În prezent, Palatul Elisabeta este reședința Casei Regale. Totuși, el nu îi aparține Familiei Regale, ci este al statului român. El i-a fost pus la dispoziție Regelui Mihai, pe perioada vieții. Mai mult, aceleași norme fundamentale (statutul complet al Casei Regale) prevăd ca Palatul Elisabeta să fie reședința oficială a „Regelui și Familiei, pe durata vieții sale”. „O Regină văduvă sau consortul / consoarta văduvi vor avea dreptul de a locui, pentru restul vieții, într-una dintre reședințele regale, stabilită de Șeful Casei Regale, dar acest drept nu se va extinde pentru foștii sau viitorii soți sau copii lor dintr-o fostă sau viitoare căsătorie, după decesul acestora”, mai spune statutul Familiei Regale. Oare ce va face moștenitoarea Coroanei în această privință? Dar autoritățile române? Vezi și Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva” Dezvăluirea care „CUTREMURĂ” Casa Regală! Cine ar dirija-o cu MÂNĂ FERMĂ – EL ține frâiele tuturor afacerilor
12.12.2017

mai multe


justiție

companii
Tragicul eveniment, de marți seara, a uimit toată țara. Alina Ciucu și-a pierdut viața, după ce o femeie bolnavă psihic, care umbla liberă pe străzile Capitalei, a împins-o pe șinele de metrou. Acum, după ce o viață a fost curmată din cauza lipsei de implicare a sistemului, autoritățile trag linie și încearcă să găsească vinovați. Astfel, apare și primul dosar penal. Potrivit antena3.ro, angajata de la 112 care i-a răspuns tatălui primei victime şi l-a trimis să depună plângere scrisă fără să transfere apelul unui angajat de la Poliţie va fi cercetată penal de Parchetul Militar. Plângerea a fost depusă chiar de către cei de la STS, care precizează că a existat un singur apel telefonic, la ora 16:31, cu o durată de 2 minute şi 2 secunde. Neglijenţa acesteia a făcut ca poliţia să afle despre primul atac cu o oră mai târziu. Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov transmite că privind incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian, a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde. Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, STS face precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. În concluzie, a existat un timp suficient între cele două încercări pentru ca autoritățile să-i dea de urmă criminalei, astfel, aceștia ar fi putut evita nenorocirea, dar lipsa simțului civic și nepăsarea a dus la încă o tragedie. Vezi și Deputații PSD au votat dezastrul în Justiție: cum poate scăpa nepedepsită criminala de la metrou

EXCLUSIV! Imagini în premieră cu tentativa de CRIMĂ de la Costin Georgian! Tânăra a scăpat ca prin urechile acului

Atenție! Ce TREBUIE să faceți dacă vreți să SCĂPAȚI cu viață în cazul în care ajungeți pe șinele de metrou
17:01

mai multe


nonverbale

companii
exclusiv
Când nu găsiți răspunsul la o întrebare ce pare complexă și în spatele căreia se ascunde un puzzle complicat, răspunsul este de fiecare dată unul foarte simplu: urmează calea banilor.
PSD a câștigat alegerile parlamentare cu un program mai degrabă utopic și foarte puține dintre măsurile promise au fost puse în aplicare. Deși au promis pensii și salarii mai mari, singurele care au crescut mai rapid decât TGV-ul francez au fost prețurile.
Hidroeletrica, Tarom, Aeroporturi, Transelectrica sunt doar câteva din cunoscutele companii de stat, care deși au funcționat pe minus, au fost generatoare de bani pentru prietenii unor politicieni aflați la butoane. Doar că unii dintre aceștia s-au cam trezit și pe la DNA, prinși cu ambele mâini în buzunarele românilor, pentru că aceste companii la care am făcut referire sunt ale noastre.
Care a fost marea noutate din planul de guvernare al lui Liviu Dragnea, care l-a și separat de Sorin Grindeanu? Ei bine, celebrul, uitat în ultima vreme, fond suveran de investiții. Grindeanu nu a vrut să-l dea prin ordonanță și asta l-a lăsat fără scaun.
În momentul de față, Fondul Suveran de Investiţii, care înseamnă 10-12 MILIARDE de euro, este proiect legislativ aflat în dezbatere în Parlament. Practic, 90 de companii de stat care vor fi incluse în fond, vor vinde acţiuni şi se vor lista pe Bursă. Și cine oare va cumpăra aceste acțiuni? Unii spun că prietenii domnului Dragnea din Israel abia ar aștepta să se implice în această ecuație.
Banii câștigați nu vor fi altceva decât decât un împrumut mai mult de la internaționali, doar că banii nu vor mai fi folosiți după regulile de achizții publice, deci riscă sa fie furați într-o proporție chiar mai mare decât acum. Bani la liber pentru politicienii de la putere. Vreo 12 miliarde! Parcă nu sună chiar bine, ținând cont cum arată țara astăzi.
Pretextul este că din aceste noi venituri se vor construi școli, spitale și palate pentru noi toți probabil. Dar poveștile astea le-am mai auzit și nu am apucat să le și trăim încă.
Practic prin acest fond de investiții noi ne îndatorăm și mai mult decât acum. Atât de mult încât nici nepoții noștri să nu mai știe cum e să nu fii dator vândut străinilor. Adică noi riscăm ca la un moment dat să nu prea mai contăm ca țară, că nu vom mai avea practic nimic al nostru.

Ce spune un economist specializat în Finanțe?

De cealaltă parte a sistemului, există opoziție pe acest proiect, la care Dragnea nu vrea să renunțe nici în ruptul capului. Încăpățânarea lui îl costă, așa cum și perseverență pe anumite subiecte ne costă pe noi... România, săraca țară bogată!
Și ca să înțelegem mai bine ce este cu acest fond suveran de investiții, dacă este o idee bună sau rea, l-am întrebat și pe deputatul USR, Claudiu Năsui, economist specializat în finanțe.
"1) Un fond de investitii faci atunci cand ai bani in exces (de exemplu Norvegia datorita petrolului), nu atunci cand cauti sa iei bani. La fel si dumneavoastra sau eu, daca avem bani in exces ii investim eventual intr-un fond ca metoda de economisire. Daca avem nevoie de bani, luam un credit. 2) Companiile acestea sunt de stat si vor ramane de stat, nu se va schimba nimic in structura lor de proprietate care sa le determine sa functioneze mai bine. Adica sa nu mai fie capusate la toate nivelurile (de la CA-uri in care fiecare politician isi sustine oamenii, la contracte paguboase ale managementului). 3) Se constituie o noua structura cu scopul de a se putea imprumuta pe seama acestor companii si de a folosi banii intr-un mod total opac. Aceasta ar fi miza acestui fond, sa poata statul roman sa se indatoreze si mai mult garantand cu active din acest fond. Problema este tratamentul datoriei. Eurostat indica ca este considerat datorie publica", ne-a spus Claudiu Năsui. Voi ce credeți?
26.11.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.