anchete

companii
exclusiv
Redacția Bugetul.ro a fost cea care a sesizat Direcția Națională Anticorupție, miercuri, în privința unui mail primit - chipurile - din partea DNA, care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi expediat de la o adresă falsă, și nu de la cea a instituției conduse de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi. Miercuri dimineața, pe adresa Bugetul.ro, a fost expediat un mesaj electronic cu numele „Dosar penal volga neagră - Vasile Dîncu (Grupul de la Cluj) - LIDER, Laura Codruța Kovesi - executant”. În respectivul mail apărea un document denumit „sesizare” și un link. Ulterior, am contactat Biroul de Presă al DNA, care nu avea cunoștință de acest mesaj electronic, fiind asigurați că ni se va răspunde cât mai curând posibil. Joi, am fost sunați de o persoană din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, care ne-a spus că acel mail nu a fost trimis de către DNA. În cele din urmă, cu ajutorul celor DNA, am identificat și adresa de pe care fusese expediat mesajul: emkei.cz (emkei.cz [46.167.245.116]) - o adresă din Cehia. Precizăm că, de pe această adresă, oricine poate trimite un mesaj electronic fals, chiar și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii. Un expert în IT, contactat de Bugetul.ro, ne-a dezvăluit că acest mail a fost, în proporție de 90%, trimis din România și că el conține viruși ce pot urmări activitatea calculatorului. Așadar, aveți grijă ce fișiere din mailuri deschideți!

Reacția oficială a DNA

Joi, 19 octombrie, Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat despre acest subiect, pe care vi-l redăm integral mai jos: „Având în vedere că, în cursul zilei de 18 octombrie 2017,  diverse persoane au primit mesaje electronice de la o adresă falsă, cu denumirea anticoruptie@pna.ro, deși anterior nu au avut nicio corespondență cu instituția, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să atenționeze că astfel de mesaje nu provin de la Direcţia Naţională Anticorupţie și, în cazul în care sunt primite, trebuie verificate, aşa cum s-a întâmplat și în acest caz. Scopul creării acestei adrese false de e-mail a fost transmiterea de informații false, în încercarea de a induce în eroare destinatarii și nu are legătură cu infrastructura informatică a instituției. De asemenea, subliniem că nici Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) și nici persoanele din conducerea instituției nu deţin niciun fel pagină sau cont de utilizator pe rețele de socializare. Direcţia Naţională Anticorupţie anunță că singura expunere a instituției existentă în spațiul virtual este pagina de internet www.pna.ro (în vederea semnalării unor fapte de corupție, pentru a face solicitări, pentru a afla date de contact, pentru a afla informații despre activitatea instituției etc.)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție. Vezi și 
Telekom a dat un mega-tun: Cu ce bancă s-a aliat și ce au lansat împreună Dați ALARMA! 5.000 de locuri de muncă, puse la dispoziția românilor – salariul poate depăși chiar și 1.500 de euro Își „DISTRUGE” concurența! Ce GIGANT din România va achiziționa un cunoscut spital și o întreagă rețea de clinici
19.10.2017

mai multe


justiție

companii
Traian Berbeceanu revine în prim plan. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a hotărât să-l acționeze în instanţă pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, căruia îi solicită daune morale şi materiale de 150.000 de lei, acţiune civilă înregistrată la Tribunalul Alba. Potrivit informaţiilor postate vineri pe portalul instanţei, Berbeceanu a introdus o acţiune în constatare, prin care solicită daune în valoare de 150.000 de lei, pârât fiind Ioan Tarnu. scrie agerpres.ro. Citește și: DEZASTRU în Guvernul Tudose! Informații incendiare despre noul vicepremier La începutul lunii septembrie, în urma difuzării pe un post central de ştiri a unui interviu cu fostul şef al SRI Alba, Traian Berbeceanu a susţinut, pe o reţea de socializare, că Tarnu ar fi făcut "nenumărate afirmaţii mincinoase, calomnioase, defăimătoare" la adresa sa. Berbeceanu şi-a exprimat atunci nemulţumirea că respectivele afirmaţii au fost preluate de mai multe publicaţii centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îi solicite vreun punct de vedere. "Îi solicit public (lui Tarnu - n.r.) să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi TV şi publicaţii, în termen de 5 zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obţinuţi, promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru 3 studenţi la jurnalism (categoric vor ajunge), studenţi care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist", scria, în 6 septembrie, pe contul său de FB, Traian Berbeceanu. Citește și:Atac incredibil al BNR la adresa lui Țiriac! Numele lui Halep scos în prim plan O săptămână mai târziu, acesta i-a trimis şi o notificare fostului şef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia că a lansat în spaţiul public "aspecte neadevărate" cu privire la persoana sa şi "afirmaţii mincinoase" de natură să îi afecteze "în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine". Berbeceanu a menţionat atunci că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă şi de a cere obligarea la plata de daune morale şi materiale corespunzătoare prejudiciului cauzat, apreciat de el la cel puţin 150.000 de lei.
14.10.2017

mai multe


nonverbale

companii
exclusiv

nonverbale  /  Am aflat SECRETUL! Chiar în apropiere de București, ei au găsit elixirul tinereții!

Vă vine să credeți că dragostea adevărată și eternă nu se întâmplă doar în filme sau în basme cu prinți și prințese? Că iubirea pură și nu puterea este de fapt acel elixir al fericirii, după care alergăm toți? Ei bine, Marin și Elena Stancu sunt dovada vie că eternul și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți există și în viața reală. Anul acesta sărbătoresc 69 de ani de căsnicie... 69 de ani de fericire, pace și armonie. "Am avut o viață fericită. Nu ne-am despărțit niciun ceas. Ne-am iubit mereu" – asta mi-a repetat Elena de mai multe ori, de fiecare dată cu ochii sclipindu-i de bucurie și împlinire, cu un zâmbet molipsitor și cald, parcă desprins dintr-o poezie de dragoste. Cei doi tineri de 89 și respectiv 86 de ani sunt din satul Cuparu, județul Dâmbovița și par să fi câștigat bătălia cu timpul. El o privește cu duioșia și afecțiunea unui adolescent, care s-a îndrăgostit pentru prima dată, iar ea îi răspunde cu un zâmbet cald și protector. Ochii lui albaștri-verzui o urmăresc la fiecare pas... cu mândrie și liniște că este acolo, lângă el. "Când va fi să plecăm de pe lumea asta, aș vrea să plecăm tot împreună. Nu putem unul fără altul. Așa a fost și la mama și la tata. Și ei au trăit o viață fericită până la 90 de ani. Mama a murit într-o marți și apoi neașteptat s-a dus și tata imediat sâmbăta. S-au dus împreună în ceruri", mi-a povestit Elena.

O nuntă de basm

Marin nu a avut părinți. Au rămas 3 frați orfani și s-au crescut singuri, dar s-au ajutat și iubit mult. S-au înțeles perfect și nu s-au certat niciodată. "S-au înțeles de basm!", a întărit Elena. Ea avea doar 16 ani când s-au cunoscut. "Era așa frumoasă!", povestește Marin.  Și de atunci sunt nespărțiți. Mai întâi au fugit împreună, ca-n poveștile lui Shakespeare. "Am stat 2 zile într-o altă comună și ne-am întors. Apoi mi-a dat tata vacă, bou... că nu te lua nimeni fără avere...", povestește Elena. "O luam oricum", completează Marin. Nunta... nunta a fost ca-n basmele cu împărați. "Am fiert oale în curte, am mâncat, am jucat, am chiuit. Ne-am bucurat mult. A fost frumos. Să dea Dumnezeu la toată lumea câtă fericire am avut noi", spune Elena.

"În grădină am orice!"

Are 86 de ani acum, dar gospodăria ei arată impecabil. Au construit totul împreună. O grădină cu de toate, găini, animale... cine are grijă de ele? "Eu! Spăl și de mână. Fac mâncare, fierb fasole, cartofi. Ne mai aduce și băiatul și mai ia și hainele să le bage la mașină. Dar eu în grădină am orice", răspunde Elena, care la 86 de ani muncește pământul cu mult drag și spor, așa cum, din păcate puțini o mai fac. Și chiar are! Este incredibil cât de energică este! Și entuziastă! Și veselă! Și împlinită! În tot ceea ce spune, în tot ceea ce face. Este fericită. "Și cu vecinii am dus tot o viață fericită. Nu ne-am supărat niciodată. Iar la anii ăștia chiar că nu mă mai supăr pe nimeni", mi-a mărturisit Elena. Marin și Elena au un băiat de 62 de ani. Acum este și el pensionar, dar în trecut a fost subinginer la Oțelăria din Târgoviște. Au și doi nepoți și patru strănepoți. O familie... o familie ca în tablourile fericirii.

Pensiile mici de tot și totuși uriașe pentru ei

Pensiile lor sunt... ca mai toate pensiile din România, mici. Ea primește 600 de lei, după ce a lucrat o viață la CAP, iar el 1100 lei pentru că a muncit în uzină. "Ne-ajung. Mai dăm și la copii. Avem, e bine. Suntem mulțumiți, ne spune Elena", care adaugă că totuși o parte din bani se duc pe "nasturi". "Nu mai e ca înainte. Dar eu mă mișc peste tot. El a fost bolnav un pic, dar am avut grijă de el". Și a avut pentru că Marin s-a recuperta miraculos după un atac vascular cerebral. Nici măcar boala nu i-a șters iubirea din ochii lui blânzi și buni... bucuria cu care o privește... este neprețuită. Niciunul nu se plânge de nimic. Repetă mereu că au avut o viață fericită și că și acum sunt tot fericiți. "Înainte" pare să fi fost ieri pentru ei doi. "Primarul, ăsta tânăr, nou, ne-a dat exemplu în fața la toată lumea din sat, că suntem de 69 de ani împreună și ne-a dat o primă de 3 milioane! 3 milioane! Plus o diplomă", a subliniat Elena cu mândrie .

Rețeta fericirii

Nu puteam pleca fără să o întreb pe Elena care este secretul... secretul fericirii... secretul iubirii împlinite. Cum știi că este el sau ea... cum știi că l-ai găsit... cum știi că fericirea poartă numele lui. "Să-l vezi din creștet până-n călcâie. Să vezi dacă e ceva de el. Și apoi da-i înainte că vine fericirea singură", a concluzionat Elena. Bucuria lor este molipsitoare. Am plecat zâmbind,convinsă că poveștile cu prinți și prințese se întâmplă și pe pământ, că realitatea în care trăiești ți-0 desenezi singur și că fericirea este o alegere pe care chiar tu o faci. Ei trăiesc astăzi fericiți o tinerețe fără bătrănețe și o viață plină de recunoștință... Să dea Dumnezeu la toată lumea - Elena Stancu, 86 de ani, de profesie fericită.
21.09.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.