anchete

companii
Premierul Sorin Grindeanu are inima mare. După ce a promis pensii și salarii mai mari pentru toți românii, acesta a deschis ușa larg și pentru colegii săi rămași șomeri. Mădălin Voicu sau Mircea Dușa sunt doar două exemple. Ambii au ratat scaunul de deputat la ultimele alegeri parlamentare, dar s-au înscăunat secretari de stat la Ministerul Culturii, respectiv Ministerul Apărarii. Dar nu numai PSD-iștii șomeri au primit job-uri importante plătite de românii cărora li s-au promis pensii și salarii crescute, ci și foști PDL-iști. Unul dintre aceștia este fostul deputat Daniel Geantă. Acesta a fost numit președinte peste Administrarea Activelor Statului, potrivit evz.ro. După ruperea PDL, Geantă s-a alăturat PMP și a făcut campanie pentru Elena Udrea. Apoi a trecut la UNPR și într-un final a aterizat la PSD, unde s-a implicat masiv în campania pentru alegerile locale a lui Gabriel Mutu, actual primar al Sectorului 6. Vezi și Predoiu dă cărțile pe față! Pe cine acuză pentru eșecul PNL de la parlamentare

Revoltător! Încă o lege pentru Dragnea. PSD în genunchi

Un alt fost deputat PDL-ist care a beneficiat de bunăvoința lui Grindeanu este Vicențiu Mircea Irimie. Acesta a trecut la ALDE și este acum secretar de stat la Ministerul Consultării Publice. Marian Iulian Rasaliu, fost senator PDL a fost numit prefect de Brașov, iar Eugen Constantin Uricec, fost lider PDL Suceava este secretar de stat la Ministerul Mediului. Sorin Grindeanu ne arată astăzi că până la urmă nici nu contează partidul din care vii. Important este că poți pica oricum și oricând în picioare pentru că bugetul statului este o sursă inepuizabilă de a asigura salariile politicienilor șomeri, de obicei milionari în viața de zi cu zi.
20:02

mai multe


nonverbale

companii

Imediat ce a ajuns la putere, PSD a repetat greșelile din trecut. S-a crezut invincibil și a început să-și manifeste puterea sub cea mai stupidă formă posibilă: a elaborat pe genunchi, într-o viteză nejustificată, o lege a grațierii plină de controverse și cu lipsuri majore, pe care dorea să o adopte ca ordonanță de urgență. În plin scandal SRI - Coldea - "Anaconda" Elena Istode și DNA - Laura Codruța Kovesi, rivalii au știut să speculeze perfect prostia social democraților, reușind să acopere o serie de dezvăluiri revoltătoare la care nu s-au oferit încă lămuririle impuse.

S-a promovat intens, pe toate canalele posibilele, investindu-se masiv în social media, pericolul acestei legi, care într-adevăr nu trebuie adoptată în această formă și astfel s-a ajuns la proteste de amploare. PSD nu a înțeles nici în 2014 la alegerile prezidențiale și nici acum că furia naște unitate în diversitate.

Vezi și Cine este „anaconda” lui Traian Băsescu, șefa acoperiților din presă și ANAF

Motive de ieșit în stradă au mai fost și încă unele foarte grave. Și totuși oamenii au ales să stea în case. Nu și acum când s-au înfuriat din nou la maxim.

O scurtă analiză a modului în care au prezentat posturilor TV protestul de duminică seară arată cu o claritate izbitoare cam cum au stat lucrurile. Realitatea Tv și Digi 24 au prezentat permanent imagini de la proteste și au specificat și numărul manifestanților, 100.000 Realitatea, 90.000 Digi 24.

Antena 3 și Rtv au difuzat sporadic imagini, acoperind protestul cu alte subiecte spectaculoase. Antena 3 l-a avut ca invitat pe premierul Sorin Grindeanu care a accentuat cât de mult vor crește pensiile,  iar RTV a prezentat o serie de protestatari cu manifestări deplasate.

B1 Tv a păstrat o medie, difuzând și imagini de la proteste, dar și pe Călin Popescu Tăriceanu care a abordat tema SRI.

Vezi și Hegemonia „Binomului”! Dispozitivul instalat în biroul lui Kovesi pentru a vorbi cu Coldea

De remarcat că Digi24 nu a abordat deloc subiectul "Anaconda" și foarte vag Coldea atunci când aceștia erau în prim plan, în timp ce Realitatea Tv le-a prezentat oarecum favorabil.

De cealaltă parte, Antena 3 a prezentat intens beneficiile legii grațierii dând exemple din alte țări și prezentând cazuri impresionante, iar RTV a insistat pe DNA, SRI, procurori corupți dându-le o conotație negativă.

Despre Realitatea Tv și Digi 24, care a fost coordonat de Vasile Dâncu mult timp, se spune că sunt apropiate SRI. Vasile Dâncu, printr-o coincidență uluitoare a fost și el în vacanțe cu Ghiță, Maior sau Coldea.

Antena 3 și RTV au patroni cu probleme penale, cărora le-ar fi foarte necesară această lege a grațierii. Iar jurnaliștii de acolo chiar au salarii care stârnesc invidia, așa că este firesc să-și apere patronii.

Luând în considerare cele de mai sus, trageți singuri concluziile. Vă recomand o analiză similară și pentru site-urile de știri și plasarea undeva la mijlocul celor două tabere.

În același timp, nu uitați nici de celelalte subiecte la fel de importante și de periculoase pentru România.
29.01.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.